1va-online-backup-konferencija

Let’s Make BackUp for All Прва онлајн конференција по повод #WorldBackUp – организирана на 29.03.2019 Факти Организирана: 29.03.2019 Локација: Онлајн Регистрирани: 187 Активно следеле: 103 Повеќе за World BackUp Day Првпат прославен на 31 март 2011 година,...
5 работи што треба да ги направите со нов компјутер

5 работи што треба да ги направите со нов компјутер

Среќници! Си добивте (купивте) нов компјутер неодамна? Ако е така, честитки! Без разлика дали станува збор за нов лаптоп или традиционален десктоп компјутер … не грижете се за вашите вештини за компјутери или каде се специфичните копчиња на тастатурата. Наместо тоа,...
Основна разлика помеѓу Cloud Storage и Online BackUp

Основна разлика помеѓу Cloud Storage и Online BackUp

Кога луѓето користат услуга за синхронизирање и споделување, како што се Dropbox, Google Drive, OneDrive или некое слично решение, тие често претпоставуваат дека истите делуваат како cloud бекап решение. За да помогнеме да се реши ова, ние ќе ги дообјасниме точките...
Кратки секојдневни сценарија

Кратки секојдневни сценарија

Застанете за момент и замислете што би се случило доколку сите Ваши документи и податоци (корпоративни или лични), утре ги нема? Дали таквата помисла ви создава неподносливо чувство? Ако ова не е доволно за да се почувствувате изложени, дали знаете дека според...