Инструкции

како да направите бекап?

 

Откако ќе ви испратиме е-маил со линк за симнување на BackUp Manager, со кликање на линкот ќе ви се симне инсталациски фајл (Сликата подоле)

Кликнете за да започне инсталација и преминете на нареден Чекор #2

Во самиот е-маил ќе ги имате вашите корисничкото име и лозинка.  

Device name xxxxxx
Password xxxxxx

Напомена: корисничкото име и лозинка се само дел од валидацијата и не се доволни за пристап на податоците.

Откако ќе ги внесете, ќе би биде побаран “CODE” кој се однесува на безбедносен приватен клуч кој вие само го креирате и истиот ги енкриптира вашите податоци. Само со внес на овој CODE може да направиме ре-инсталација или recovery на податоци на друга локација.

ВАЖНО: Овој приватен клуч НЕ се зачувува никаде и мора да го памтите!

По завршување на инсталацијата, ќе имате икона на вашиот десктоп или во старт менито под име [BackUp Manager]

Преминете на нареден Чекор #3

Клик на иконата или внес на http://localhost:5000/ во вашиот web browser.

Ќе ви се отвори BackUp Manager (слика подоле)

Одберете ги папките и податоците кои сакате да ги бекапирате (слика подоле) Во секое време може да додадете или тргнете селектираните папки.  

На крај притиснете го копчето[Run BackUp] и процесот ќе почне.

За успешено завршен бекап, ќе добиете известување во долниот десен агол.

Напомена: Првичниот бекап трае најдолго при што наредните сесии се само инкрементален бекап на разликите настанати во периодот измеѓу.  

Сакате да пробате?

25 дена бесплатна проба

Продажба

+389 71 399 169       sales@bup.mk

Корисничка Поддршка

+389 71 399 169       support@bup.mk

За Нас

B-Up претставува дел од компанијата Inbox - архивски дата центар. Дознај повеќе за нас

Продукти

Корисно

© 2019 B-Up | Сите права задржани