Одберете

пакети и цени

DocuUp

– Keeps Up your Docs –

399 мкд
месечно/ по PC
Ниво на потребно ИТ знаење:0/10
(не подесувате ништо)
“Автоматски, без сетирање, ги идентификува сите документи од вашиот компјутер и прави безбедна копија со лесен Recovery.”
Неограничен број на документи
 • Уред
  PC
 • Оперативен систем
  MS Windows (Vista, 7,8,10)
 • Локација на чување
  EU Clould
  (можност за МК Cloud)
 • Тип на фајлови
  Документи (.doc, xls, pptx, pdf…)
 • Неограничен сообраќај 
  Да
 • Број на BackUp
  2 пати дневно
 • Историска верзија
  Стандард (28 дена наназад)
 • Корисничка Поддршка
  Вклучено

DeskUp

– Mirrors Up your PC 

999 мкд
месечно/ по PC
Ниво на потребно ИТ знаење: 2/10 (треба да одберете што се сакате да бекапирате)
“Сите фајлови, инсталации и програми се бекапирани со што не губите време за преинсталации при сервисирање, вирус или промена на вашиот компјутер.”
100 GB Cloud Storage +
Дополнителен локален бекап
 • Уред
  PC
 • Оперативен систем
  MS Windows (Vista, 7,8,10)
  Mac OSX, Linux
 • Локација на чување
  EU Clould
  (можност за МК Cloud)
 • Тип на фајлови
  Сите
 • Неограничен сообраќај 
  Да
 • Број на BackUp
  2 пати дневно
  (можност за фреквентен бекап на 1час)
 • Историска верзија
  Напредно (60 дена наназад)
 • Корисничка Поддршка
  Вклучено
 • Можност за брз локален BackUp 
  Да

ServerUp

 – Doubles Up your Security – 

4.999 мкд
месечно/ по Cервер
Ниво на потребно ИТ знаење: 6/10 (потребно е одредено искуство)
“Hybrid Cloud BackUp со можност за локална копија и безбедна копија на Cloud локација. Со тоа сте сигурни во функционалноста на Вашиот Recovery.”
500 GB Cloud Storage +
Дополнителен локален бекап
 • Уред
  Server
 • Оперативен систем
  Sytem State, MS SQL, VMware, Hyper-V, MS Exchange, MS SharePoint, Oracle, MySQL, Network Shares
 • Локација на чување
  EU Clould
  (можност за МК Cloud)
 • Тип на фајлови
  Сите
 • Неограничен сообраќај
  Да
 • Број на BackUp
  2 пати дневно
  (можност за фреквентен бекап на 1час)
 • Историска верзија
  Напредно (60 дена наназад)
 • Корисничка Поддршка
  Вклучено
 • Можност за брз локален BackUp
  Да
 • Bare Metal Recovery
  Да
 • Virtual Disaster Recovery
  Не
  (Можно со дополнителен пакет)

DocuUp Local

– за сигурни документи –

499 мкд
месечно/ по PC
Ниво на потребно ИТ знаење:0/10
(не подесувате ништо)
“Автоматски, без сетирање, ги идентификува сите документи од вашиот компјутер и прави безбедна копија со лесен Recovery.”
Неограничен број на документи
 • Уред
  PC
 • Оперативен систем
  MS Windows (XP, Vista, 7,8,10)
 • Локација на чување
  MK Clould
 • Тип на фајлови
  Документи (.doc, xls, pptx, pdf)
 • Големина на заштитени податоци
  Неограничено
  (*политика на фер користење од 20GB)
 • Број на BackUp
  2 пати дневно
 • Историска верзија
  Стандард (28 дена наназад)
 • Корисничка Поддршка
  Вклучено (8/5)

DeskUp Local

– за идеална работна станица –

2.999 мкд
месечно/ по PC
Ниво на потребно ИТ знаење: 2/10 (треба да одберете што се сакате да бекапирате)
“Сите фајлови, инсталации и програми се бекапирани со што не губите време за преинсталации при сервисирање, вирус или промена на вашиот компјутер.”
100 GB Cloud Storage +
Дополнителен локален бекап
 • Уред
  PC
 • Оперативен систем
  MS Windows (XP, Vista, 7,8,10)
  Mac OSX, Linux
 • Локација на чување
  MK Clould
 • Тип на фајлови
  Сите
 • Број на BackUp
  2 пати дневно
  (можност за фреквентен бекап на 1час)
 • Историска верзија
  Стандард (28 дена наназад)
 • Корисничка Поддршка
  Вклучено (8/5)
 • Можност за брз локален BackUp 
  Да

ServerUp Local

 – за вистински безбедни – 

14.999 мкд
месечно/ по Cервер
Ниво на потребно ИТ знаење: 6/10 (потребно е одредено искуство)
“Hybrid Cloud BackUp со можност за локална копија и безбедна копија на Cloud локација. Со тоа сте сигурни во функционалноста на Вашиот Recovery.”
500 GB Cloud Storage +
Дополнителен локален бекап
 • Уред
  Server
 • Оперативен систем
  Sytem State, MS SQL, VMware, Hyper-V, MS Exchange, MS SharePoint, Oracle, MySQL, Network Shares
 • Локација на чување
  MK Clould
 • Тип на фајлови
  Сите
 • Неограничен сообраќај
  Да
 • Број на BackUp
  2 пати дневно
  (можност за фреквентен бекап на 1час)
 • Историска верзија
  Плус (60 дена наназад)
 • Корисничка Поддршка
  Вклучено (8/5)
 • Можност за брз локален BackUp
  Да
 • Bare Metal Recovery
  Да
 • Virtual Disaster Recovery
  Не
  (Можно со дополнителен пакет)
Прикажаните цени се за BackUp на безбедна EU Cloud локација. Доколку сакате опција за BackUp копија во територија на државата, притиснете на десното копче
[МК Cloud локација]. 
EU Cloud локација
MK Cloud локација

Дополнителни Пакети

Можност да комбинирате и додадете услуга плус над стандардните пакети

Дополнителни 100GB простор

Доколку имате потреба, можете да го зголемите вашиот простор за бекапирање за дополнителни 100GB со докупување на овој пакет .

Достапен за: DeskUp и ServerUp

Цена: 799 ден./месечно

Дополнителни 500GB простор

Доколку имате потреба, можете да го зголемите вашиот простор за бекапирање за дополнителни 500GB со докупување на овој пакет .

Достапен за: DeskUp и ServerUp

Цена: 2.999 ден./месечно

Фреквентен Бекап Плус

Стандардно, вашиот бекап се случува секој ден, 2 пати на ден (наутро и навечер). Со овој пакет добивате фреквентен бекап кој прави копија на промените секој 1 час, 24 пати на ден.

Достапен за: DeskUp и ServerUp

Цена по PC: 299 ден./ месечно

Цена по сервер: 599 ден./месечно   

Virtual Disaster Recovery

Доколку имате потреба, можете да го зголемите вашиот простор за бекапирање за дополнителни 100GB со докупување на овој пакет .

Достапен за: ServerUp

Цена по сервер: според барањата 

Што најчесто прашуваат нашите корисни!

Брзо и лесно до вашиот одговор
Дали и кои се системските побарувања за бекап?
da да се дополни
Колку време е потребно за да се бекапираат моите податоци?
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Кој вид на фајлови можам да ги бекапирам?
Сите од нив кои се важни за вас, вклучувајќи MP3, фотографии, документи, видеа, па дури и датотеки кои се отворени или се во употреба.
Колку често се извршуваат ажурирања (updates) на софтверот и кој е одговорен за тоа?
Ажурирањата се на рутинска основа и се одговорност за провајдерот. Тука се вклучени – надградби, подобрувања, безбедност и унапредување на перформанси.
Што е всушност Cloud backup?
Прво, да ја дефинираме cloud технологијата. Cloud storage е за чување и прибирање на вашите лични/корпоративни податоци од вашата мала област на интернет. Ништо не е зачувано на вашиот локален хард диск и е достапно од било која локација, од кој било уред и во секое време.

Ако сето тоа звучи малку пресилно, размислете за услуга за е-пошта која веќе ја користите, на пр. Gmail, Yahoo, Hotmail и сл. Ниту една од овие пораки што ги испраќате и примате, всушност, заземаат простор на вашиот локален хард диск, тие се чуваат на серверите на емаил провајдерите: ова е форма на Cloud storage.

Да го искористиме овој пример, земете во предвид дека можете да се логирате и да пристапите до вашите емаил пораки од било кој компјутер, било кој лаптоп и било кој смарт телефон. Ова е овозможено само од Cloud технологијата.

Сепак, многу луѓе не сфаќаат дека и покрај тоа што се држат во “облак”, вашите податоци сѐ уште треба физички да се складираат на некој уред некаде. Без разлика дали ова е на флеш драјв или традиционален хард диск за складирање, компаниите кои ја нудат оваа услуга сепак треба да имаат големи сервери посветени на складирање на вашите податоци. Овие места често се нарекуваат “серверски фарми” и во суштина се огромни магацини исполнети со сервери кои работат 24/7/365.

Што се случува со моите податоци на крајот од пробниот период?
Една од две работи. Доколку се одлучите да го купите пакетот за кој што сте се регистрирале – вашите податоци остануваат на истото место – безбедни и сигурни, вие само си продолжувате со користење на услугата. Доколку се одлучите да не ја користите услугата, во тој случај Вашите податоци ќе бидат избришани од нашите сервери во рок од 30 дена.
Дали може да бекапирам Macs и PCs? Лаптопи и десктопи?
Да, да, да, да.
Што ми е потребно за да започнам trial?
Ништо, освен податоци што не сакате да ги изгубите … и е-адреса за да можете да се регистрирате. Не ви треба кредитна картичка. Едноставно се регистрирате за бесплатна проба и оставете ни остатокот нам.
Што доколку го изгубам мојот хардвер (телефон, лаптоп, таблет)?
Бидејќи податоците се складирани на Cloud, тие не зависат од еден уред. Буквално, земате нов уред, се приклучувате на интернет и сите ваши податоци се таму, без да пропуштите или изгубите ништо. Сите ваши податоци ви се достапни , и никогаш нема да морате да се грижите за пренос на истите.

Продажба

+389 71 399 169       sales@bup.mk

Корисничка Поддршка

+389 71 399 169       support@bup.mk

За Нас

B-Up претставува дел од компанијата Inbox - архивски дата центар. Дознај повеќе за нас

Продукти

Корисно

© 2019 B-Up | Сите права задржани